BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

26 May 2015

SEMINAR - PERSONAL MAKEUP BY IMAGO CONSULTANCY

Antara photo2 semasa kak mas memberikan tip2 & menerangkan teknik solekan asas.....




Majalah Pesona Pengantin

Ini pula antara solekan dari kak mas untuk shoot majalah Pesona Pengantin



baju dari designer tempatan. tp klu ada client yg request mcm ini.....insyaallah kami boleh buat




Hebat betul rekaan dari designer Rizman Ruzaini ni.....

makeup


Antara hasi kerja solekan dari kak mas...

Cover majalah Mingguan wanita. Makeup Sherry dari kak mas


Masa ni kak mas diberi tanggungjawan untuk makeupkan artis jelita Nellydia Senrose. Time ni kmas bergabung dgn sifu kak mas....sapa lagi makeup artis tersohor Saidatulnisa


Rasa bersyukur & bangga sangat diberi peluang untuk makeupkan seniwati negara Datuk Sarimah Ahmad.  Fauziah Gaus di solek oleh rakan kak mas makeup artis yg ramah sangat ...Chomel


perkenalan pertama dengan Datin Azrene Ahmad untuk shoot cover Majalah Mingguan Wanita. Sejak hari itu kami telah menjadi sahabat baik dan selalu bergabung dalam aktiviti seminar yg dianjurkan oleh Datin Azrene melalui syarikatnya IMAGO CONSULTANCY


Antara dekorasi pelamin rumah dari kami.....



pelamin rumah dengan dekorasi bunga hidup. Lokasi  Bandar Baru Manjalara


Tema purple...... Lokasi  Kampung Melayu Subang


pelamin bawah kanopi untuk client di Bangi

 pelamin rumah untuk client di Kelana Jaya

Boleh lihat lagi photo2 di IG riasmazmiera & FB page RIAS MAZMIERA BEAUTY & CRAFT @ telefon kmas di talian 012-3706365


Assalammualaikum semua......... lama sungguh saya x update blog saya ni. Hampir 3 tahun. Asyik dok fokus kat FB page & IG saja. Selama ni dalam blog saya cuma postkan gambar2 hasil kerja saya aje. Tapi kali ini saya akan berkongsi cerita sikit. Coretan mengenai client saya pada bulan Januari 2015 yang lalu. Seronok bekerja dengan pasangan ni....Aina & Azlan...sweet couple.

Pasangan pengantin di pelamin masa majlis persandingan di pihak perempuan. Lokasi di Kem Wardieburn Kuala lumpur.



comel kan couple ni.......


dekorasi pelami yang kami buat utk pasangan ini.... diorang request something yg simple


kak mas in action....... ala2 belakang tabir. Jenuh dok pikir muka aina ni mirip sapa. sambil makeup asyik pikir aje.......


ini pulak kak mas in action masa menyolek ainna untuk majlis bertandang pihak lelaki


sepanjang kami bersama memang riuh rendah..... berborak  & gelak jangan ckplah betapa riuh nya. diorang ni nmpk pendiam tp bab2 bergurau mmg hebat.


Dekorasi pelami untuk majlis bertandang pihak Azlan di Dewan Komuniti Taman Tun Dr Ismail. Sayang sgt sbb setting meja makan beradap pihak dewan letak betul2 depan pelamin.  Actually bagi kmas setting macam tu x berapa cantik sbb menghalang view pengantin bersanding. 


view dekat..... mak ainna lebih suke pelamin masa majlis pihak lelaki sbb byk props. tp nak buat mcm mana pengantin perempuan jenis suka yg simple. of course kmas kene penuhi request dia.


ingat tak tadi kak mas ada mention pasal rupa ainna ni mirip sapa. Akhirnya baru teringat......rupa dia mirip anak dara kak mas sendiri. No wonder masa ainna bersanding atas pelamin rasa sebak sbb rasa macam kawin kan anak sendiri. Bertakung air mata ni......huhuhu.... emosional plak.



Acara wajib yg mesti ada.... SELFIE!!!!!!!!!!

Thank you Ainna & Azlan for being very sporting & supportive client. Harap relationship kita tak berakhir di sini.... Kmas doakan yg terbaik untuk kalian berdua.....Miss you guys 



04 April 2012

Make-up by Rias MaZmiera for Majalah REMAJA
Make-up by Rias Mazmiera for Majalah REMAJA
Make-up by Rias MaZmiera for Majalah REMAJA
Make-up by Rias MaZmiera untuk majalah REMAJA
Make-up by Rias MaZmiera utk Majalah NONA Busana dari Butik Najah